„Eleport“ įgyvendins 13,8 mln. eurų vertės infrastruktūros projektą Baltijos šalyse ir Lenkijoje

2023 09 25


Eleport 1 press

Elektromobilių įkrovimo tinklo vystytoja „Eleport“ gavo 13,8 mln. eurų finansavimą viešosios europinio TEN-T kelių tinklo įkrovimo infrastruktūros plėtraiĮgyvendindama pagal Europos infrastruktūros tinklų priemonę (EITP) finansuojamą projektą Estijos įmonė šalia svarbiausiųtransporto arterijų Baltijos šalyse irLenkijoje įrengs 138 naujas įkrovimo stoteles.

Europos Sąjungoje (ES) kuriamo tvaraus transporto tinklo infrastruktūros projektams iš viso bus skirta daugiau nei 352 mln. eurų finansinė parama. 26 skirtingi žaliąjį kursą atitinkantys projektai buvo atrinkti pagal Europos transporto infrastruktūros plėtrą remiančią EITP priemonę.

Europos klimato, infrastruktūros ir aplinkos vykdomoji įstaiga (CINEA) jau pradėjo rengti dotacijų sutartis su atrinktais projektų paramos gavėjais. „Eleport“ suteiktas finansavimas yra skirtas itin greito įkrovimo stotelių įrengimui greta europinio TEN-T kelių tinklo Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. 

„Įgyvendindami šį projektą iš viso įrengsime 138 naujas įkrovimo stoteles: 90 – Lenkijoje, 20 – Lietuvoje, 15 – Latvijoje ir 13 – Estijoje. Montuosime vien tik itin greito įkrovimo, 150 kW galios įrangą, o kiekviena stotelė turės keturias jungtis. Taigi įkrovimo tinklą papildysime iš viso 552 naujomis jungtimis. Taip pat atliksime stotelių techninę priežiūrą ir pasirūpinsime, kad vartotojai visą eksploatacijos laikotarpį nepatirtų nesklandumų“, – kalba „Eleport“ vadovas Lietuvoje ir Baltijos šalyse Kazys Pupinis.

TEN-T europiniam kelių tinklui priklauso pagrindinė Lietuvos automagistralė A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda, magistralinis kelias A5, jungiantis Kauną, Marijampolę ir Suvalkus, magistralinis kelias A8 nuo Panevėžio iki Sitkūnų ir jo tęsinys – magistralinis kelias A10, einantis per Pasvalį bei siekiantis Latvijos sieną. Tikslios stotelių vietos dar nėra skelbiamos, tačiau pagal projekto sąlygas visos įkrovimo vietos turės būti netoli svarbiausių magistralinių kelių.

EITP yra pagrindinė ES finansavimo priemonė, skirta skatinti ekonomikos augimą, darbo vietų kūrimą ir konkurencingumą tikslingai investuojant į infrastruktūrą. Naudojant šią priemonę kuriami efektyvūs ir tvarūs transeuropiniai transporto, energetikos bei skaitmeninių paslaugų tinklai. EITP investicijos padeda užpildyti trūkstamas Europos energetikos, transporto ir skaitmeninių tinklų grandis.

Eleport 2 press

Šaltinis, ELEPORT

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt