Dviejų transporto ministrų susitikime pasaulinėje parodoje „IAA Mobility 2021“ – dėmesys alternatyviesiems degalams ir transporto inovacijų skatimui

2021 09 09


Pasaulinėje transporto inovacijų parodoje „IAA Mobility 2021“ Miunchene susisiekimo ministras Marius Skuodis, susitikęs su Vokietijos federaliniu transporto ministru Andreasu Scheueriu, aptarė galimybes aktyvinti abiejų šalių bendradarbiavimą ir dalintis patirtimi skatinant alternatyviųjų degalų panaudojimą, taip pat diegiant vandenilio technologijas bei transporto inovacijas.

„Neabejotinai būtina spartinti alternatyviųjų degalų infrastruktūros plėtrą Europoje, palaikome idėją, kad, ieškant galimybių naudoti ne tik elektrą, svarbu skatinti ir vandenilio ar sintetinių degalų naudojimo technologijas, įvertinti alternatyviaisiais degalais varomų transporto priemonių prieinamumą, tokių degalų įkrovimo infrastruktūros plėtrą ir vartotojų poreikius. Lietuvoje planuojama kurti vandeniliu varomo transporto koncepciją, todėl Vokietijos patirtis mums labai svarbi“, – susitikime su Vokietijos ministru kalbėjo M. Skuodis.

Vokietija sparčiausiai Europos Sąjungoje plėtoja viešų vandenilio įkrovimo stotelių tinklą – šalyje jau įrengtos 92 tokios stotelės, artimiausiu metu bus pasiektas užsibrėžtas tikslas – 100 vandenilio įkrovimo stotelių.

Įgyvendinant ES alternatyviųjų degalų infrastruktūros direktyvą, Lietuvai svarbi Vokietijos patirtis, kaip ši plėtra planuojama ir įgyvendinama, kaip įtraukiamos suinteresuotos šalys ir pan. Lietuvoje 2021 m. gegužę darbą pradėjo Vandenilio platformos prie Energetikos ministerijos Vandenilio panaudojimo pritaikymo transporte grupė. Ji kartu su kitų valstybės institucijų ir verslo atstovais sieks skatinti vandenilio, kaip alternatyviųjų degalų, panaudojimą transporto sektoriuje.

Abiejų šalių susisiekimo ministrai kartu apžiūrėjo „IAA Mobility 2021“ parodą, Vokietijos kolega pristatė savo šalies pramonės įmonių stendus, ministrai kartu apžiūrėjo inovatyvius gaminius, technologijas. Savo ruožtu susisiekimo ministras M. Skuodis pristatė pirmą kartą parodoje eksponuojamą Lietuvos įmonių stendą.

Source Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt