Klaipėdos uoste – svečiai iš Ventspilio uosto

2021 07 27

 
300 herbasLatvija gali pasigirti turinti ne vieną sėkmingai veikiantį jūrų uostą. Ventspilyje įsikūręs uostas yra vienas giliausių rytinėje Baltijos jūros pakrantėje, turintis daugiau nei 10 veikiančių terminalų bei vykdantis reguliarius keltų reisus į Švediją. Šiandien Klaipėdos uoste lankėsi šio uosto vadovai.

Ventspilio uosto valdybos pirmininkei Ingunai Strautmanei, kitiems uosto valdybos nariams bei uosto vadovams pristatytos Klaipėdos uoste kraunamų krovinių rūšys, metiniai rezultatai, vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečius supažindino su vienintelio Lietuvos jūrų uosto valdymo struktūra, vystymo kryptimis, vykdomais projektais. Ventspilio uosto valdybos pirmininkei I. Strautmanei įteiktas Klaipėdos uosto herbas.

„Nors Klaipėdos uostas nei vienam Baltijos šalyse veikiančiam jūrų uostui nenusileidžia savo krovos rezultatais, mūsų tikslas tapti viso Baltijos jūros regiono lyderiu. Informacijos ir patirties dalijimasis su kitais uostais bei bendrų rinkodaros projektų vykdymas, tikiu, yra vienas iš veiksnių, lemiančių sėkmingą uosto veiklą“, – sako Uosto direkcijos vadovas A. Latakas.

Krovinių srautai į ir iš Latvijos Klaipėdos uoste 2020 metais sudarė 1,14 milijono tonų. Daugiausiai krauta naftos produktų, konteinerių, žemės ūkio produktų ir metalo laužo.

600 02

600 03

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt