Iškilmingai pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai

2021 07 20


600 Apdovanojimai UD

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 30-ties metų jubiliejaus šventiniame renginyje simboliškai atidaryta pastaraisiais metais reikšmingai išvystyta ir naują kokybinį pranašumą įgijusi pietinėje uosto dalyje esanti Malkų įlanka bei pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai.

„Klaipėdos jūrų uostas buvo, yra ir visada išliks Lietuvos vartais į pasaulį. Neįmanoma pervertinti jo reikšmės mūsų šalies ekonomikai, saugumui, aplinkai ir gerovei. Tai yra pagrindinis šalies ir platesnio regiono transporto ir logistikos mazgas“, - Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą perdavė Prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius. – (...) Uosto direkcijos gyvavimas tiesiogiai susijęs su Lietuvos valstybės atkūrimu. Jau 30 metų direkcijos kolektyvas kuria efektyvų, šiuolaikinį uostą, puikiai vertinamą pasaulinėje transporto ir logistikos bendruomenėje“.

„Uostas keitėsi reikšmingai, o pietinė uosto dalis pastaraisiais metais pagal savo parametrus yra perkopusi į visiškai naują lygmenį. Už visų tų pokyčių, kurie svarbūs Lietuvai, kaip stipriai jūrų valstybei, stovi žmonės. Tad šiandieną norime padėkoti visiems už jūsų darbą, idėjas ir iniciatyvas, norime padėkoti už Lietuvos, kaip jūrų valstybės, garsinimą pasaulyje bei jūrinių tradicijų puoselėjimą“, - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Už Lietuvos kaip jūrinės valstybės garsinimą pasaulyje, už ilgametį ir nepriekaištingą darbą Liudviko Stulpino medaliu apdovanotas Lietuvos jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Lieponius. Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medalis teikiamas už ypatingus nuopelnus vandens transporto sistemai ir jūrinei pramonei. Medalio steigėja – Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija. L. Stulpino vardo apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio. Šiuo medaliu yra apdovanota keturiolika jūrinės bendruomenės atstovų.

Jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanota Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė už reikšmingą indėlį į jūrininkų ir jūrų uosto specialistų rengimo plėtrą. Šiuo aukščiausiu Susisiekimo ministerijos Lietuvos jūrų transporto darbuotojui skiriamu apdovanojimu taip pat pagerbti UAB JKK „Bega“ Technikos skyriaus viršininkas Antanas Kekys, Lietuvos laivų savininkų asociacijos vykdomasis direktorius Gintautas Kutka bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Renginio metu įteiktos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės, susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Algio Latako padėkos.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos trisdešimtmetis žymi ir naują Malkos įlankos pradžią. Šioje reikšmingoje uosto dalyje pasiektas 14,5 m gylis, rekonstruota bemaž 13 krantinių – tai atveria naujas galimybes tiek krovos, tiek laivų statybos ir remonto įmonėms. Tad šventės metu pagerbtos įmonės, vykdžiusios Malkų įlankos vystymo projektus, bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojai už didžiulį indėlį vystant Malkų įlankos infrastruktūrą.

600 Atidarymas

600 Garbės ženklai

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt