Klaipėdos uosto kapitono konkursą laimėjo ilgametę plaukiojimo patirtį turintis laivo kapitonas

2021 04 19


Daugiausiai konkurso komisijos balų surinko pretendentas, šiuo metu dirbantis tarptautinėje kompanijoje laivo kapitonu. Konkurso laimėtojas bus tikrinamas kompetentingų valstybės institucijų ir tik tada galės būti paskirtas dirbti uosto kapitonu.

Klaipėdos uosto kapitono konkursą laimėjo 49 m. Vladas Motiejūnas. Laivavedžio išsilavinimą turintis konkurso laimėtojas, kaip pats nurodo, turi bemaž 27 metų plaukiojimo stažą, iš kurių daugiau kaip 10 metų dirba laivo kapitonu. Šiuo metu jis dirba kompanijoje „Bernhard Schulte Shipmanagement“.

„Laivų judėjimą uoste ir jo prieigose reguliuoja Uosto kapitono tarnyba. Kaip ji sklandžiai dirba priklauso nuo jos vadovo – uosto kapitono. Jį rinkomės atsakingai ir kruopščiai. Manau, pasisekė, kad dėl šių pareigų konkuravo stiprūs, didelę jūrinio darbo patirtį turintys laivavedžiai. Visi pretendentai buvo verti šias pareigas užimti, bet labiausiai kriterijus atitiko Vladas Motiejūnas. Jam linkime sėkmės kardinaliame karjeros ir gyvenimo pokytyje, pareigos yra tikrai sunkios ir atsakingos, – teigia Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius. – Nuoširdžiai dėkoju laikinai einančiam uosto kapitono pareigas Gintarui Paluckui, kurias jis atlieka be priekaištų, net ir nestandartinėse situacijoje“.

Iš viso buvo gauti septyni pretendentų prašymai leisti dalyvauti konkurse Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitono pareigoms užimti. Įvertinus pateiktus dokumentus, vienas kandidatas atmestas nustatytu terminu jam nepatikslinus pateiktų dokumentų. Šeši reikalavimus atitinkantys pretendentai pakviesti į pokalbį.

Jeigu konkursą laimėjęs pretendentas nepasirašo darbo sutarties, atsisako užimti pareigas arba konkursą laimėjusį pretendentą į pareigas priimantis asmuo, remdamasis kompetentingos valstybės institucijos informacija apie konkursą laimėjusį pretendentą, priima sprendimą nepriimti pretendento į konkurso būdu laimėtas pareigas, konkursą laimėjusiu laikomas kitas atranką perėjęs ir daugiausia balų surinkęs pretendentas.

Pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymą, uosto kapitono pareigas gali eiti laivavedys, mokantis valstybinę ir anglų kalbas bei turintis aukštąjį jūrinį išsilavinimą ir ne trumpesnį kaip penkerių metų plaukiojimo jūrų laivo, kurio bendroji talpa 3 000 ir daugiau tonų, kapitonu stažą.

Nuo praėjusių metų rudens Klaipėdos uosto kapitono pareigas laikinai eina kapitonas Gintaras Paluckas, pastaruoju metu dirbęs Uosto direkcijos Laivų eismo tarnyboje.

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt